Pages

Hot Product Makeup by MUA Bellaz

8 produk hebat dRRozmey untuk membantu meningkatkan
kesihatan anda sekeluarga. Dapatkan SEKARANG !!!!
Klik Setiap gambar dibawah . .


 photo 12528559_1678867382384064_984526759_o d_zpshuhd8yxk.jpg

Saturday, August 8

Kisah Mazliwati bersama JDM 5

- Mazliwati Md Shah (31 thn) -

Dahulu ukur lilit pinggangnya 75 inci, sekarang sudah slim banyak, sudah tinggal 46 inci sahaja. Begitu juga dengan beratnya dari 208kg sekarang tinggal 108kg dan Bai dalam proses hendak menguruskan badannya lagi.

Waktu gemuk dahulu, bukan saja Bai susah nak jalan, dunianya hanya di atas sofa saja. Makan dan minumnya juga di situ. Nak basuh punggung sendiri pun, maknya Nor Chik Talib, 58 yang lakukan. “Macam basuh punggung anak gajah…” kata Cik Nor lagi. Tapi disebabkan anak, Cik Nor lakukan dengan sesungguh hatinya. Hari ini, Cik Nor cukup bersyukur kerana semua penderitaan yang anaknya tanggung sudah berakhir.

" Waktu gemuk dahulu, bukan saja Bai susah nak jalan, dunianya hanya di atas sofa saja. Makan dan minumnya juga di situ. Nak basuh punggung sendiripun, maknya Nor Chik Talib, 58 yang lakukan. “Macam basuh punggung anak gajah…” kata Cik Nor lagi. Tapi disebabkan anak, Cik Nor lakukan dengan sesungguh hatinya. Hari ini, Cik Nor cukup bersyukur kerana semua penderitaan yang anaknya tanggung sudah berakhir."

Dahulu masa kecil, Bai cukup comel. Kulitnya putih melepak. Bila meningkat dewasa badannya masih “maintain”. Mungkin sudah tersurat, Bai akhirnya menghadapi Abdominal Cellulitis atau selulit pada perut dan Habbit Obesity atau kegemukan habit sejak 2004. Peliknya kata Bai berat badannya akan bertambah naik kalau dia tak makan. Hendak kata, dia makan terlalu banyak sangat mustahil tetapi dah suratan begini, Bai terpaksa terima. Dek kerana perutnya terlalu besar, timbul urat-urat sebesar jari kelingking di atas perutnya. Siapa yang tengok, pasti sedih. Jelas Bai lagi, kulit kakinya menjadi kehitaman dan kelihatan hodoh, seakan-akan kaki gajah. Tetapi sekarang, bila Bai dah cantik, struktur kulitnya juga dah berubah, lebih mulus.

Jelas Bai, ketika mula-mula mendapat rawatan di salah sebuah hospital di Sg Buloh, dari 208kg beratnya turun kepada 178kg sahaja. Bai menjalani pembedahan di HUKM iaitu laparoscopic gastric bypass bagi mengikat perutnya (usus makannya dipendekkan), berat Bai turun 158kg, turun sebanyak 20kg sahaja. Kata Bai, dia tidak pernah sedut lemak malah belum pun melakukannya lagi.
Hasilnya ....
Apa rahsia Bai menjadi kurus ?
Hah! Inilah pengakhiran cerita paling menarik. Semua orang tentu nak tahu bagaimana Bai dahulunya terlalu gemuk, boleh turun sebanyak 100kg. Sebelum itu, bagi sesiapa yang nak cuba cara seperti Bai mesti tahan cubaan. Cubaan dari tidak mengadap makanan. Di HUKM, rutim makan Bai seperti berikut : Pagi, roti campur salad. Tengahari pula, sup sayur rebus (kosong sekosongnya termasuk tidak ada garam langsung) dan petang pula mihun sup campur sayur kosong sesenduk. Hah, jangan ingat semangkuk mihun sebaliknya dua sudu makan saja. Kalau ada yang sanggup, bolehlah ikut cara Bai di hospital.

Fakta : Selama 72 hari di HUKM, berat Bai hanya turun 20kg saja. Selebihnya Bai mengamalkan JUS DIET MATE 5. Kalau nak tahu apa itu Jus Diet Mate 5 yang buat Bai kurus, ia formulasi dari seorang doktor dari utara. Baru 3 bulan makan, berat Bai dah turun 50kg.
Memang Menakjubkan !!!

Anda ingin menjadi sepertinya ???
Apa tunggu lagi ...

Untuk membeli klik di sini


PhotobucketPatah Tulang Rusuk PULIH Selepas Guna 2 Kotak Doc K Hot News !!!! : Patah Tulang Rusuk PULIH selepas menggunakan 2 Kotak Doc K dgn izin Allah ... Syukur Alhamdulilah.. Cerita anaknya seperti berikut..

Disini saya ingin berkongsi tentang keajaiban Doc K terhadap ayah saya iaitu En Aminuddin. Pada tanggal 3 Dec 2011 kejadian yg tidak disangka telah berlaku pada hari pertunangan saya. Malang telah menimpa ayah dimana ayah terjatuh dari pokok menyebabkn PATAH 3 tulang rusuk depan dan belakang dan menyebabkannya ayah tidak boleh berdiri dan hanya menggunakan kerusi roda.
Setelah menggunakan 2 kotak Doc K ayah boleh berjalan dan melakukan aktiviti tanpa berkerusi roda. Syukur sangat2 pada Allah dan terima Kasih kepada dR Rozmey kerana memperkenalkan produk Doc k ini. Setelah ayah menggunakan Doc k, ayah boleh bangun hanya dalam masa 2 minggu. Pada 14 Jan 2012 ayah telah menghadiri majlis perkahwinan saya dan boleh berjalan seperti sedia kala. Syukur pada Allah.


PhotobucketPointer Melonjak Naik Selepas Amalkan dR 101 Norfazilah memilih dR 101 kerana sering mengantuk apabila berada di bilik kuliah, cepat penat, tak focus serta result pun kurang memuaskan. Dahulu pointer zila hanya 2.98 tetapi selepas zila mencuba dR 101 berserta usaha yg gigih kini alhamdulillah zila telah mendapat result yang sangat membanggakan iaitu 3.67. Kedua ibu bapa zila sangat gembira atas pencapaiannya..Zila merasakan pencapaiannya umpama mimpi yang sukar di capai untuk mendapat keputusan yg sebegitu. . Zila bersyukur kehadrat Allah dan berterima kasih kepada dR rozmey..kerana telah membuat impian zila tercapai serta mendapat Anugerah DEKAN ketua jabatan utk sem ni ujarnya..
PhotobucketParas Gula Turun 12mmol-4mmol cuma 3 Kotak Kak Niza susah hati paras gula beliau semakin naik dari minggu ke minggu. Setiap 3 bulan kak niza akan membuat pemeriksaan kencing manis di hospital Sg Buluh. Paras gula terakhir sblm minum dR Betes disahkan oleh doctor 13mmol/l.. apabila doctor melihat rekod gula dlm darah kak niza semakin naik doctor mencadangkan beliau akan diberi suntikan insulin. Mendengar kata2 doctor tersebut kak niza terus mendapatkan dR Betes. Selepas 3 bulan penggunaan paras gula beliau menurun ke paras 13mmol ke 4.1mmol/l ... Syukur pada Allah.
 
Design by iETA - Jus Diet Mate 5 Online Shop © 2009