Pages

Hot Product Makeup by MUA Bellaz

8 produk hebat dRRozmey untuk membantu meningkatkan
kesihatan anda sekeluarga. Dapatkan SEKARANG !!!!
Klik Setiap gambar dibawah . .


 photo 12528559_1678867382384064_984526759_o d_zpshuhd8yxk.jpg

Friday, June 8

JDM5 Di Bulan Puasa

Berpuasa Dengan 'Jus Mate 5'
Ini adalah antara soalan-soalan yang kerap diajukan bagi pengguna produk Jus Mate 5.

Cara pengambilan 'Jus Mate 5' semasa berpuasa

Sahur : Bangun awal dan bersahur dengan Mate 5, sementara menanti waktu Imsak minum air kosong sebanyak mana yang mampu.
Berbuka : Minum air kosong dahulu segelas dua untuk mengelakkan dari makan banyak. Kemudian makan dalam kuantiti yang sedikit, dengan kata lain berhenti sebelum kenyang. Dengan kata lain ' Ikut amalan nabi' nak beribadat pun ringan badan... Tak gituuu !!! ;)

Jika anda mempunyai berat melebihi 100kg boleh minum Jus Mate 5 untuk kali yang kedua selepas terawikh atau sebelum tidur.

Soalan 1:
Saya tak larat nak minum Mate 5 dengan air sejuk pagi-pagi. Apa harus saya buat?

Jawapan
Tak perlu ambil Mate 5 dengan air sejuk. Boleh bancuh dengan air kosong pada suhu bilik.

Soalan 2:
Bolehkah saya ambil mate 5 sebelum tidur kalau tak nak ambil semasa sahur?

Jawapan
Boleh. Pembakaran lemak masih berlaku walaupun semasa tidur tetapi untuk kesan maksimum adalah pengambilan diwaktu sahur kerana pada teorinya kita paling banyak menggunakan tenaga pada waktu siang. Jadi Jus Mate 5 akan mengaktifkan pembakaran lemak utk ditukarkan kepada tenaga yang kita perlukan. ;)

Soalan 3:
Bolehkah saya ambil Jus mate 5 semasa berbuka?

Jawapan
Seeloknya ambillah apa2 makanan dalam dalam kuantiti yang sedikit semasa berbuka. Selepas 2 jam atau sebelum tidur boleh lah ambil Jus Mate 5 pula.

Soalan 4:
Bolehkah saya ambil mate 5 dan makanan lain semasa bersahur?

Jawapan
Boleh, jika perlu. Bangun awal untuk bersahur. Ambil makanan dalam kuantiti yang sedikit. Setengah jam kemudian boleh ambil Mate 5 dan jangan lupa minum air yang banyak. Tapi lebih DIGALAKKAN jika boleh ambil Jus Mate 5 sahaja semasa bersahur.

** Sekiranya anda ada persoalan yang ingin dikemukankan, sila taip diruangan komen. Terima kasih.**

p/s : Segala persoalan akan diajukan kepada Dr. Rozmey Che Din (pengasas produk HPM) dan jawapan itu akan dipaparkan di ruangan ini.

0 comments:

PhotobucketPatah Tulang Rusuk PULIH Selepas Guna 2 Kotak Doc K Hot News !!!! : Patah Tulang Rusuk PULIH selepas menggunakan 2 Kotak Doc K dgn izin Allah ... Syukur Alhamdulilah.. Cerita anaknya seperti berikut..

Disini saya ingin berkongsi tentang keajaiban Doc K terhadap ayah saya iaitu En Aminuddin. Pada tanggal 3 Dec 2011 kejadian yg tidak disangka telah berlaku pada hari pertunangan saya. Malang telah menimpa ayah dimana ayah terjatuh dari pokok menyebabkn PATAH 3 tulang rusuk depan dan belakang dan menyebabkannya ayah tidak boleh berdiri dan hanya menggunakan kerusi roda.
Setelah menggunakan 2 kotak Doc K ayah boleh berjalan dan melakukan aktiviti tanpa berkerusi roda. Syukur sangat2 pada Allah dan terima Kasih kepada dR Rozmey kerana memperkenalkan produk Doc k ini. Setelah ayah menggunakan Doc k, ayah boleh bangun hanya dalam masa 2 minggu. Pada 14 Jan 2012 ayah telah menghadiri majlis perkahwinan saya dan boleh berjalan seperti sedia kala. Syukur pada Allah.


PhotobucketPointer Melonjak Naik Selepas Amalkan dR 101 Norfazilah memilih dR 101 kerana sering mengantuk apabila berada di bilik kuliah, cepat penat, tak focus serta result pun kurang memuaskan. Dahulu pointer zila hanya 2.98 tetapi selepas zila mencuba dR 101 berserta usaha yg gigih kini alhamdulillah zila telah mendapat result yang sangat membanggakan iaitu 3.67. Kedua ibu bapa zila sangat gembira atas pencapaiannya..Zila merasakan pencapaiannya umpama mimpi yang sukar di capai untuk mendapat keputusan yg sebegitu. . Zila bersyukur kehadrat Allah dan berterima kasih kepada dR rozmey..kerana telah membuat impian zila tercapai serta mendapat Anugerah DEKAN ketua jabatan utk sem ni ujarnya..
PhotobucketParas Gula Turun 12mmol-4mmol cuma 3 Kotak Kak Niza susah hati paras gula beliau semakin naik dari minggu ke minggu. Setiap 3 bulan kak niza akan membuat pemeriksaan kencing manis di hospital Sg Buluh. Paras gula terakhir sblm minum dR Betes disahkan oleh doctor 13mmol/l.. apabila doctor melihat rekod gula dlm darah kak niza semakin naik doctor mencadangkan beliau akan diberi suntikan insulin. Mendengar kata2 doctor tersebut kak niza terus mendapatkan dR Betes. Selepas 3 bulan penggunaan paras gula beliau menurun ke paras 13mmol ke 4.1mmol/l ... Syukur pada Allah.
 
Design by iETA - Jus Diet Mate 5 Online Shop © 2009